bg header v9

Kindervoeten verdienen alle aandacht!

kindervoetjes

In Nederland komen iedere maand zo’n 15 duizend kinderen bij de pedicure met voetklachten. Dit aantal zal groeien door toename van kinderdiabetes, kinderreuma en adipositas. 

Basis voor de toekomst

Kindervoeten zijn niet te vergelijken met de voeten van volwassenen; ze zijn kwetsbaar en vormen letterlijk de basis voor de toekomst. Vele voetproblemen bij volwassenen vinden hun oorsprong in de kindertijd of zijn aangeboren. 

De kindervoet is vatbaarder voor schimmels, wratten en ingroeiende nagels. Dit komt doordat het afweersysteem van kinderen nog niet zo sterk is als dat van volwassenen en omdat de nagels nog erg dun zijn. 

Gespecialiseerd in kindervoeten

Als medisch pedicure ben ik gespecialiseerd in kindervoeten. Een pedicure behandeling is voor veel kinderen heel spannend. Ik heb me gespecialiseerd in hoe ik met kinderen kan omgaan tijdens de behandeling. Ik zorg voor een duidelijke communicatie op kindniveau!  Ook kan het voor kinderen fijner zijn als andere mensen hun nagels knippen i.p.v. de ouders zelf. Ook bij Down kinderen komen dikke nagels voor, die kan ik gemakkelijk dunner maken zodat het minder druk en pijn oplevert. 

Advies

Buiten behandelen kan ik ook goede adviezen geven m.b.t. goede voetzorg bij kinderen.